Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 27 квітня 2017 р.

Чорний біль нашої землі

Горем і болем увійшов у наше життя Чорнобиль, розділивши долі людей на «до» і «після». 26 квітня, в читальній залі нашої бібліотеки, на екологічний прайм-тайм «Чорнобильський пил на роки опадає» зібралися учні СШ №16 (разом з бібліотекарем Добош Тетяною) аби згадати та вшанувати сумну річницю аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшу техногенно-екологічну катастрофу сучасності.
Бібліотекар Товтин Алла розповіла школярам про потенційну небезпеку радіації, про причини та наслідки страшної трагедії, про серйозні наслідки радіоактивної речовини, яка розповсюдилася за межі країни, охопила території Білорусі, Польщі, Швеції, Прибалтики, про героїчний подвиг перших ліквідаторів аварії. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання. Чорнобильська зона стала однією із найбільш суспільно значущих тем, тому її доволі часто висвітлюють представники індустрії кіно. Про найбільш популярні фільми на цю тему бібліотекарі також проінформували своїх читачів. А до їх уваги запропонували переглянути документальний фільм «Чорнобиль: минуле і сьогодні...».

 Для читачів була оформлена виставка-репортаж «Чорна трагедія на кольоровій землі», де кожен, хто завітав цього дня до бібліотеки мав можливість дізнатись про трагічний день в історії України. 


Немає коментарів:

Дописати коментар