Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 13 червня 2018 р.

Літо - пора розваг


Вчора, 12 червня, до нас у гості на годину дозвілля "Веселі каруселі" завітали наші наймолодші відвідувачі – дітки з ДНЗ №19. Майже для всіх них це було перше знайомство з бібліотекою. А розпочалося воно  ще з подвір’я, де їх зустріла бібліотекар Алла Товтин та запросила до будинку,  в якому «живуть» книги. Багато нового та цікавого відкрили для себе хлопчики й дівчатка під час ексурсії.  І про те, як стати читачем бібліотеки, і про правила поводження з книгами, і про те, що книги можна не тільки читати, але й гратися з ними (що і продемонструвала бібліотекар під час своєї розповіді). А ще дізнавалися про те, як створюється книга, і який довгий шлях вона проходить, перш ніж потрапити до рук свого читача. Окрім книг, в бібліотеці також є багато пізнавальних, і в той же час, яскравих та захопливих журналів й газет для дітей. Кожна дитина, обов’язково,  знайде  в них для себе щось цікаве. Так завершилось знайомство дітей з бібліотекою, але не наша зустріч.
Адже, на вулиці літо – найулюбленіша пора року не лише дітей, а й дорослих. В усіх нас воно асоціюється з  сонечком, пляжем, смачними ягодами й фруктами і, звичайно, відпочинком та веселими розвагами. А що може бути цікавіше за відпочинок на свіжому повітрі та ще й на «веселих каруселях». От, ми і запропонували діткам та їх вихователям разом відвідати Депеш-парк та покататися на каруселях. Але перед тим, як здійснити прогулянку, бібліотекар поспілкувалася з хлопчиками та дівчатками про правила  поводження на каруселях. А ще розповіла коли і як з’явилися перші каруселі, яким чином вони пов’язані з лицарями та лицарськими турнірами, і як вони змінювалися до сьогоднішнього дня.
«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» - каже народна мудрість. А у нашому випадку, ще краще – один раз спробувати. Мала ланцюгова карусель, «сонечко», «батут» - дитячі атракціони чекали на діток й «кликали» їх посидіти, покататися і пострибати. З чим діти не барилися...



Немає коментарів:

Дописати коментар