Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 27 червня 2018 р.

Чи знаєш ти свої права?


Всі ми добре знаємо, що 28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Відповідно до тієї ж Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.
Різні явища в суспільстві призвели до того, що українці по-різному ставляться до цього свята. Та попри це, День Конституції дійсно є важливим, причому справжню його важливість всім нам ще належить усвідомити. Окрім цього, спостерігається ще одна проблема. Часто дорослим важко самим пояснити дітям, що це за свято - День Конституції України. І тоді, на допомогу батькам приходимо ми, і намагаємось в доступній для дітей формі пояснити, розповісти про те, що в кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці, і що ці правила називаються "законами", і що законів багато, та серед них є найголовніший – Конституція. Якщо ж цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни.
Про одні з найважливіших конституційних прав – права дитини і, звичайно, їх обов’язки  тепер знають трохи більше і діти, які відвідують Мукачівський центр позашкільної освіти (учитель Марія Муравйова). Адже, якраз напередодні Дня Конституції, 26 червня, вони завітали до бібліотеки на правознавчу мандрівку «Абетка права». Під час перегляду презентації «Основні права та обов’язки дитини», хлопці та дівчата, разом з бібліотекарем Наталією Кушнір, пригадали всі свої права та обов’язки. А, щоб навчити дітей відрізняти свої права від обов’язків ми запропонували їм пограти в гру «Квітка права», одну половинку якої учні повинні були скласти з прав, іншу ж – з обов’язків. На завершення, бібліотекарі ознайомили дітей з літературою правової тематики, представленою на виставці-пораді «Я – громадянин України», а на згадку про цю зустріч – всі присутні отримали пам’ятки «Конституційні права дитини».


Немає коментарів:

Дописати коментар