Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 31 грудня 2020 р.

Книжка під ялинку. Зимова підбірка

Попри незимову погоду, наближаються зимові свята - Новий рік та Різдво. Передсвяткові дні - прекрасний час для родинного відпочинку і спільного читання.

Ловіть різдвяну підбірку книг для святкового настрою.

Для Вас: найкращі казки, різдвяні історії, оповідання від українських та зарубіжних письменників.

Щедрий вечір, добрий вечір... Святкові обряди і звичаї українського народу

Слова й мелодії зимових обрядових пісень, запропоновані у цій яскравій, з любов’ю ілюстрованій книжці, допоможуть зберегти родинну традицію, глибокий зміст і мистецьку красу українських зимових свят – від Різдва Христового, новорічних Маланки й Василя до самого Йордану.

Брати Капранови. Веселих свят

Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації.

Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!

 Святий вечір. Оповідання українських письменників

Таїна пришестя Божого Сина, трепетна радість Святого вечора, що єднає цілий світ у молитві та кожну родину за святковою вечерею завжди привертала увагу українських письменників. У жанрі святочного оповідання працювали багато майстрів українського слова. В своїх оповіданнях вони, кожен по-своєму, трепетно й тонко говорять про диво народження Спасителя світу та про святе світло, що несе Він кожній душі.

Це перша спроба зібрати різдвяну прозу українських митців від ХІХ до початку ХІХ ст.. Книга призначена для родинного читання й містить твори, цікаві для різних вікових груп: для дітей молодшого, середнього шкільного віку та дорослого читача.

Роб Скоттон. Баранчик Рассел і Різдвяне Див

Коли Санта та його зламані сани опинились у Світлячковому лісі, Санта був переконаний, що Різдва не буде. Так воно й сталося б, якби не баранчик Рассел. Адже Рассел поспішає на допомогу! Узявшись за молоток та пилку, Рассел доводить, що кмітливість і наполеглива праця цілком замінюють чари. Познайомившись із Расселом, ви вже ніколи його не забудете, – цей кучерявий баранчик не залишає байдужими ні дітей, ні дорослих.

Аннетт Амргейн. Гість на Різдво

Ох, що це так яскраво засяяло там, удалині? Можливо, це різдвяна зірка принесла добру звістку? Чи хтось добрий з усміхненими очима простує до вашого дому, щоб розділити святкову вечерю? У різдвяну ніч стаються дива. Про це знає ведмедик, що жив самотиною в чужому лісі, але так хотів, щоб до нього на свято завітали всі звірята. Знає про це і маленький зайчик Вухань, який у пошуках різдвяного сяйва оббіг усіх своїх друзів. Дізнаєтесь про це і ви, коли прочитаєте ці навдивовижу світлі й зворушливі історії.

Іван Малкович. Золотий павучок

Зворушлива різдвяна історія про дивовижну пригоду, що сталася на Святвечір.

Сашко Дерманський. Крамничка тітоньки Мальви

Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.

Диво на Різдво

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка. Щасливого Різдва!

Микола Гоголь. Ніч напередодні Різдва

Ось і пройшов останній день перед Різдвом. Настала ясна ніч, але відьмі з чортом не до душі таке світло — ось вони й ховають місяць та зірки. Починається чарівний час для пригод в Диканьці...

Коваль Вакула сватається до красуні Оксани, а та його посилає за «черевичками як у цариці»...

Неждані гості Солохи ховаються по мішках...

Козак Пузатий Пацюк хитро натякає Вакулі на «темну» ношу за плечима...

Так зав'язується сюжет в повісті «Ніч напередодні Різдва»! Хто допоможе закоханому ковалю дістатися до Петербурга? І чи варте справжнє кохання красивих черевичків, нехай навіть із гардероба самої Катерини II? Попереду ще ціла ніч, щоб дізнатися!

Чарлз Діккенс. Різдвяна пісня в прозі

Це повість про найвищі людські цінності. Вона має казковий сюжет: про серйозні речі легше говорити, надавши їм казкової форми. У Різдвяну ніч в оселі головного героя з’являються невблаганні й незворушні духи, які допомагають йому переосмислити життя, зрозуміти його велич і красу. “Різдвяна пісня” вчить нас добру і застерігає від лихих вчинків, вселяє віру, що в житті не буває безвихідних ситуацій. Людина завжди має шанс стати кращою. Робити добро ніколи не пізно — каже мудрий письменник.

Джесіка Дей Джордж. Сонце і Місяць, Сніг і Лід

Наймолодша з дев'яти дітей дроворуба не має імені. Дівчина живе з родиною на далекій Півночі, де панує вічна зима, у чому нібито винні тролі. Якось вона рятує чарівного оленя, і за це він дарує дівчині ім'я та здатність розуміти мову тварин. Одного дня до дроворубової хатини приходить величезний білий ведмідь-­ізбйорн і пропонує угоду: якщо дівчина житиме з ним у палаці один рік та один день, він подарує її сім'ї багатство.

Яку таємницю приховує ізбйорн і чи вдасться дівчині її розгадати - читайте у захопливому романі американської письменниці.

Мія Марченко. Місто тіней

Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

Ульф Старк. Маленька книжка про любов

Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає чимало омріяних подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться.

У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка — багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.

Святкуйте Новий рік та Різдво разом з чудовими книгами. Книги чекають на вас. Читайте самі та разом з друзями.




Немає коментарів:

Дописати коментар