Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 22 березня 2021 р.

Цінність води для кожного з нас

22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів.

Яка мета проведення Всесвітнього дня водних ресурсів?

Генеральна Асамблея Організації Обднаних Націй в 1993 році ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів. Метою проведення цього дня є постійне нагадування всім жителям планети про значення і важливість води, привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Цінність води в природі і житті людини

Кожного року Всесвітній День Води присвячується певній темі. Цьогоріч тематика Всесвітнього дня води звучить так: «Цінність води для кожного з нас».

Всі ми добре знаємо, що вода потрібна нам кожного дня. Ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, вмивання та купання, охолодження й нагрівання. Але, чи розуміємо ми справжню цінність води, чи використовуємо її раціонально?

Кожен з нас має можливість внести свій вклад до цієї справи. Наприклад у нашому повсякденному житті ми можемо виконувати прості, але важливі і ефективні дії, які допоможуть у вирішенні проблеми раціонального використання та зменшення рівня забруднення води.

8 простих правил економії води:

- вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті – це збереже десятки літрів води;

- користуватися пральною чи посудомийною машинами лише при повному завантаженні;

- віддавати перевагу душу замість ванної;

- вимикати воду під час чищення зубів;

- не використовувати фосфатні миючі засоби;

- не засмічувати водойми побутовими відходами – це призводить до їх забруднення;

- не мити автомобілі на берегах річок та озер, адже залишки бруду та нафтопродуктів потрапляють до водойм;

- не змивати ліки та сміття в каналізацію. Залишки їжі, косметики та іншого побутовогосміття потрібно викидати в сміттєвий бачок.

Формуємо звички свідомого споживання води

Міська бібліотека для дітей разом з Мукачівським міжрайонним управлінням водного господарства закликають жителів нашого міста економно використовувати  воду. З деякими порадами, які допоможуть у цьому, знайомить всіх перехожих містян витавка-нагадування «Вода для життя» у вітрині нашої бібліотеки.

        Вода - дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.



Немає коментарів:

Дописати коментар