Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 22 березня 2021 р.

Ляльки власноруч

 21 березня – день улюбленців всіх дітей, умільців створити казкову атмосферу і подарувати ляльці динаміку і характер – Міжнародний день лялькаря.

Історія свята:

Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран). У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення. Але, не зважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішено.

Лише тільки через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування було визначено.

Традиційно інформуємо вас, наші читачі, про найцікавіше. Так, у вітрині нашої бібліотеки з виставки-образу "Лялька – символ і забавка" ви дізнаєтесь історію виникнення ляльки, які бувають ляльки на світі, традиції та звичаї виготовлення ляльок.

А також, за допомогою рекомендованих книг ви з легкістю власноруч виготовите власну ляльку.

Лариса Погребняк.

Ляльки власноруч. Перша колекція. – К.: ТОВ «КТБ «АЛЬФА», 2020. – 64 с.

У будь-які часи лялька була і залишається улюбленою іграшкою усіх дівчаток. Книга допоможе юним рукодільницям створити свою першу лялькову колекцію – надзвичайну та неповторну. Корисні поради, детальні описи, покрокові світлини, необхідні викройки та шаблони зроблять вашу роботу необтяжливою, а результат – видатним. Лялька, виготовлена власноруч, стане наймилішою подругою і втіленням заповітних фантазій.


Лариса Погребняк.
    Ляльки власноруч. Казкові персонажі. – К.: ТОВ «КТБ «АЛЬФА», 2020. – 64 с.

Лялька, виготовлена власноруч, займає виняткове місце серед іграшок, особливо, якщо це лялька з цікавої казки. На сторінках книги юні рукодільниці знайдуть просту та доступну технологію створення казкових персонажів, які полюбились дітлахам багатьох країн світу. А послідовні інструкції, яскраві фотографії, викройки в натуральну величину сприятимуть видатному результату та радості від натхненної праці.

Видання адресовані дітям молодшого та середнього шкільного віку, їхнім батькам і всім, хто не байдужий до творчості та краси.

Маємо надію, що по закінченні карантину наші нові видання знайдуть своїх читачів і принесуть радість пізнання шанувальникам мистецтва та творчості.

Усі книги з'явилися у бібліотеці завдяки Українському інституту книги.








Немає коментарів:

Дописати коментар