Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 жовтня 2023 р.

Дбаємо про здоров'я очей!

 Сьогодні, у другий четвер жовтня, громадськість відзначає Всесвітній день захисту зору.

Ця дата відзначена в календарі для привернення уваги людей до низки проблем, пов'язаних з вадами зору, а також як нагадування про те, що кожен з нас має піклуватись про здоров’я своїх очей та час від часу проходити обстеження.

Нажаль, через те, що ми вчасно не звертаємо увагу на проблеми із зором, то в подальшому маємо безліч хвороб. Так, за статистикою, в Україні щороку інвалідами з вадами зору визнають близько 12 тисяч осіб. Щороку лікарі виявляють 150 тисяч дітей, що мають проблеми із зором. І найчастіше погіршення зору спостерігається в шкільному віці (короткозорість чи далекозорість). Найбільша проблема – несвоєчасне звернення до лікарів.

Долучитися сьогодні до відзначення Всесвітнього дня захисту зору ми запросили учнів 6-В класу СШ №16 (бібліотекар Вікторія Матвійків, класний керівник Ірина ФЕДЬО).

Бібліотекар Алла Товтин ознайомила присутніх з історією виникнення цього дня, розповіла про основні причини порушення зору серед дорослих і дітей, а також презентувала літературу, яка є в бібліотеці і, яка може стати в нагоді при більш детальному вивченні питань зору.

Звичайно, серйозна тема вимагає й серйозного підходу. Тому до більш предметної розмови з нашими відвідувачами долучилася Оксана Фаринич – сервіс-менеджер «Медичний центр Сімя». Спеціаліст поспілкувалася з дітьми про те як можна зберегти свій зір, про профілактику захворювань ока та гігієну зору. А далі перейшли до практичних занять: робили вправи для очей та перевіряли зір. За потреби Оксана Юріївна звертала увагу дітей на проблеми і рекомендувала обов’язково звертатись до лікаря.

Ми ж бажаємо, щоб ваші очі були здоровими, а зір – гострим. І пам'ятайте, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я




Немає коментарів:

Дописати коментар