Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

Рідну мову вивчаємо, знаємо!

Щорічно в Україні відзначають День української писемності та мови. З 1997 року традиційно цей День відзначали 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову.

Цього ж року дата свята змінилася –Україна вперше відзначає День української писемності та мови 27 жовтня. Зазвичай, у цей день у закладах освіти та культури проводяться різноманітні заходи, присвячені українській мові та її вивченню, а всі охочі українці приєднуються до написання диктанту національної єдності, щоб перевірити свої знання з рідної мови. Долучились до написання національного радіодиктанту, як і кожного року, і ми – бібліотечні працівники.

А для своїх сьогоднішніх відвідувачів – учнів 1 класу приватної школи «Сім’я» (класний керівник Ірина Марюхненко) ми підготували цікаві мовні забавлянки під назвою «Яка наша мова?». Діти дізналися історію виникнення свята, поділилися своїми думками про те, наскільки важлива рідна мова для кожної людини і чому!? Опісля переглянули відеорозповідь "Слово до слова – складається мова", з якої дізналися історію виникнення писемності у Київській Русі, почули розповідь про Нестора-літописця та про виникнення перших книг.

На завершення діти створили наше бібліотечне «мовне деревце», що нагадуватиме відвідувачам про те, яка гарна, мелодійна, дзвінка, милозвучна, неповторна... українська мова.







Немає коментарів:

Дописати коментар