Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Неприборканий атом


26 квітня виповнюється тридцять три роки від тієї ночі, коли на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стався вибух і Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Тому ми з вами просто зобов’язані завжди пам’ятати про це і розповідати наступним поколінням. Власне, для цього ми й запросили напередодні до бібліотеки вчителя географії Ірину Данилову та учнів 8-х класів НВК №10 на паралелі пам'яті "З атомним попелом у серцях".
Бібліотекар Наталія Кушнір коротко ознайомила присутніх з подіями тих днів та запропонувала хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих, які віддали своє життя під час лік­відації аварії на Чорнобильській АЕС.
Хлопці та дівчата переглянули документальний фільм «Чорнобиль», а Ірина Михайлівна розповіла учням про наслідки тієї катастрофи для навколишнього середовища, здоров'я людей та розвитку суспільства загалом.
Так би мовити, для закріплення всього почутого та побаченого сьогодні, учні переглянули ще одне відео «15 фактів про Чорнобиль».
Познайомитись з літературою та переглянути фото присутні мали можливість завдяки виставці-репортажу «Чорна трагедія на кольоровій землі», а листівка-пам’ятка «Неприборканий атом» (розроблена бібліотечними працівниками), нагадуватиме їм про чорну дату в історії України, яка досі віддає важким відгомоном минулих десятиліть.


Немає коментарів:

Дописати коментар