Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 4 квітня 2019 р.

Казковий килим


Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. У народі говорять: "Хто багато читає, той багато знає". І це правда, адже: «Книга вчить, як на світі жить». 
Особливо важливо знайомити малюків дошкільного віку з класичними творами дитячої літератури. Одним з найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих – Ганс Крістіан Андерсен. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначають Міжнародний день дитячої книги.
 На казковий килим «Таємниці горщика з золотими казками» ми завітали у ДНЗ №12 (група «Ромашка» вих. Мар’яна Попович). Маленькі користувачі дізналися як народилася перша книга, вивчили 10 золотих правил читання книги та з'ясували, що робити, якщо вдома є старі книги. З великою увагою діти слухали уривки з казок Г. К. Андерсена та переглянули мультфільм «Дюймовочка», за книгою автора. 
Підсумком нашого заходу стали завдання в ігровій формі: малеча згадувала, звідки з’явилася Дюймовочка, з ким зустрічалася, малювали ілюстрації до казки та фантазували, що ще могло б трапитися з Дюймовочкою під час її подорожі. А ще дітки разом з бібліотекарем спілкувалися про квіти, дізнавалися цікаві факти про них; пригадували книжкових героїв-крихіток: Хлопчика-мізинчика, Олє-Лукойє, Нільса, гномів, Незнайка... та розфарбовували розмальовки.


Немає коментарів:

Дописати коментар