Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 31 березня 2015 р.

Готуємось до свята - творимо чудо власними руками.

Тиждень дитячого читання в Мукачеві. День п'ятий - Подорож на "Острів ігор та забав". Наймолодшим читачам-дошкільнятам було запропоновано читанку-тренінг "Казкотерапія". Діти слухали казку "Дюймовочка" Г. К. Андерсена та обговорили такі поняття, як: добро, турбота, допомога. 
Протягом дня з дітьми середнього шкільного віку  проводився ряд ігор, а саме: Забавлянка "Відшукай предмети героїв книг", Лото "Абетка", розгадування кросвордів та ребусів,  бібліозавдання "Письменник чи ні?", гра  "Переплутанка". 
А на завершення і це була не тільки забава, але й дуже корисна та добра справа - бібліотекарі та мисткиня Кравчук Тетяна Степанівна провели для дітей майстер-клас з тістопластики та виготовлення м'якої іграшки. Усі присутні на майстер-класі долучилися до творчої акції "Гарний настрій - воїну АТО". Готуючись до Світлого свята Воскресіння діти розфарбовували писанки-медальйони виготовлені з солоного тіста, власними руками виготовляли м'яку іграшку-зайця та фетрову писанку-футляр. Усі виготовлені дітьми іграшки можна буде придбати 7 квітня під час благодійної ярмарки в рамках проекту "Христос Воскрес! Воскресне й МИЛОСЕРДЯ"

понеділок, 30 березня 2015 р.

Бібліосерфінг в океані книг

Ряд заходів четвертого дня Тижня дитячого читання вчив добре орієнтуватися в бібліотечному просторі.  Відбулися: Бібліо-клас „Шлях книги від автора до читача”, Інформіна „Для чого потрібні дитячі книжки”,  Ретро-виставка „Книги не одного покоління”, Реєстрація учасників 1-етапу конкурсу дитячого читання «Лицар книги видавництва «Карпати» з нагоди відзначення 70-річчя Всеукраїнського багатопрофільного видавництва „Карпати”, Бібліотечна імпреза (офіційний прийом, подія, захід, показ, демонстрація) "Робота з дітьми: новий погляд на традиційні напрями” на якій хочеться більш детально зупинитися. Під час виступів-демонстрацій бібліотечні працівники міської бібліотеки для дітей ділилися досвідом з колегами ЦБС розкриваючи такі теми: „Наочність в інтер’єрі бібліотеки та нетрадиційний підхід під час оформлення книжкової виставки”, „Інтерактив під час проведення заходів бібліотеки”, „Бібліотекар і юний читач, або „Я хочу йти в бібліотеку!””, „Інформаційна робота бібліотеки: в ногу з часом”, „Маркетинг та PR: креативність – запорука успіху бібліотекаря”.
Поміж виступами, учасникам бібліотечної імпрези було запропоновано: Ділову гру „А я пропоную...” (кожен наводив свій власний приклад щодо оригінального оформлення книжкової виставки на загальну задану тему); Міні-кросворд „Інформкультура бібліотекаря” (поняттєво-термінологічний апарат); Гру-резюме „Букет-враження” (кожен учасник коротко поділився враженням про даний захід передаючи паперову квітку до загального букету). Також були презентовані фотоколажі „З досвіду роботи бібліотекаря-практика” та листи-пам'ятки "Кодекс етики бібліотекаря" та "Поведінка, яку відвідувачі вважають нестерпною".
Креативний підхід до оформлення заходу (а це відчувалося у найдрібніших деталях), використані психологічні прийоми та тренінги на комунікативну взаємодію налаштували присутніх на добрий гумор, зацікавленість, активне включення в процес роботи, а найголовніше, що все відбувалося в дружній, невимушеній, добропартнерській атмосфері.

неділю, 29 березня 2015 р.

Тиждень дитячого читання в Мукачеві продовжується!

 Третій - рятувально-чаклувальний - день розкрив  секрети структури книжки під час книжкової виставки-бібліотечного уроку, врятував не одну книгу в Бібліомайстерні "103 для книги", навчив виготовляти справжні дива в майстерні тістопластики "Готуємось до свята" та ВПЕРШЕ В МУКАЧЕВІ зібрав справжніх фанатів історій про Гаррі Поттера, які написала всесвітньовідома британська письменниця Джоан Роулінг. Це був досить вдалий експеримент  нашої бібліотеки, ідею якого підказала та втілила в реальність наша бібліотекар Товтин Алла Михайлівна. Модератором зустрічі фанатів стала колишня читачка нашої бібліотеки, а нині студентка УжНУ Буценко Аніта. Аніта пише: "28 березня в приміщенні міської бібліотеки м. Мукачева відбулася перша зустріч прихильників творчості Дж.К.Роулінг, а закрема книг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера. На першій зустрічі зібралося чимало дітей,підлітків та навіть дорослих. Фанати, поціновувачі творчості Дж. К. Роулінг та просто люди, які хотіли б познайомитись з чарівним світом "хлопчика, що вижив", обговорили свої досягнення в знанні та розумінні магічного світу, проблем сучасного світу та моральних повчань зображених у всіх семи книгах про юного чарівника. Більше того, всі учасники клубу познайомились один з одним, знайшли друзів за інтересами. Деякі з учасників розповіли про свої досягнення в конкурсах пов'язаних з "Гаррі Поттером",зокрема, показавши "маховик часу", який є дуже цінною річчю для будь-якого поттеромана. Вся зустріч пройшла у невимушеному, дружньому обговоренні улюблених книг та моментів з них, фільмів, героїв. Клуб має намір продовжити такі зустрічі для популяризації однієї з найвідоміших книг у світі - "Гаррі Поттер"." Також Анітою була створена спільнота в соцмережі, якщо вас зацікавило - перейдіть за посиланням https://m.vk.com/club90712818. А книги, як завжди, чекають на вас у бібліотеці.

Голоси природи

Другий день Тижня дитячого читання відбувся під назвою "Голоси природи". Цього дня відвідувачам  бібліотеки було запропоновано: переглянути книжкову виставку "Доля планети у наших руках", відвідати екоагенцію "Особлива Н2О" та насолодитись читанням під час релакс-годин "Читаємо під звуки природи".

пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Свято довжиною в сім днів

Відбулося урочисте відкриття Тижня дитячого читання. Персонаж Жуля Верна Паганель (бібліотекар читальної зали  - Кушнір Н. П.) разом з Королевою Книгою (активістка бібліотеки, учениця ЗОШ № 10 - Сніжко К.) запросили присутніх у подорож Планетою книг . Під час круїзу на кораблі "Книголюб" подорожуючі відвідали: "Океан книг", "Острів ігор та забав", Країну гумору", "Архіпелаг Андерсена", дізнались про дні "Рятувально-чаклувальний" та "Голоси природи". Зупинявшись у кожному пункті подорожі - ведучі презентували Програму Тижня дитячого читання. з якою і Ти, любий читачу нашого Блогу, можеш ознайомитися відвідавши сторінку "Наш анонс".