Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 23 квітня 2024 р.

Запрошуємо до читання!

Сьогодні, 23 квітня, у Всесвітній день книги та авторського права до нашої бібліотеки завітали вихованці старших груп ЗДО №18 – «Чомучки», «Перлинки» та «Червона шапочка».

Разом з бібліотекарем Аллою Товтин маленькі відвідувачі поринули у цікавий і такий різноманітний світ книги. Перш за все діти довідались про правила користування бібліотекою, пороздумували над тим як потрібно поводитись з книгою та вивчили багато нових для себе слів, пов’язаних з бібліотекою.

Запросивши дітей до читальної зали, бібліотекар запропонувала їм більше дізнатися  про сьогоднішнє свято за допомогою книжкової виставки «Читай щодня, якщо хочеш рости». Переглядаючи малюнки хлопці та дівчатка послухали розповідь про історію виникнення книги, дізналися деякі цікаві факти про книги, зокрема, про існування книг-скульптур, книг-гігантів та найменших книг у світі, а також з’ясували чи присвячують книгам пам’ятники і де є такий у нашому місті.

Щоб перевірити, на скільки уважними слухачами були сьогодні діти, ми запропонували їм пограти у вікторину ««Так» чи «ні»». А ще на них чекав перегляд мультфільму «Чарівник книг» та знайомство з українською письменницею Тетяною Бессоновою, яка  залюбки поспілкувалася з дітьми та почитала їм уривок з «Маленького принца»  Антуана де Сент-Екзюпері.