Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 28 листопада 2016 р.

Запалимо свічку пам’яті…

Кожного року ми вшановуємо пам’ять невинних жертв Голодомору. Не винятком став і цей рік. 
В читальній залі на столі - розламана хлібина, поруч кетяг калини, букет свіжих квітів, перев'я­заних чорною стрічкою, свічка у підсвічнику. Лунає музика - «Реквієм» А. Моцарта на  її фоні бібліотекар Вікторія Ярема провела урок історичної правди „Голодомор. Геноцид. Пам’ятаємо...”, під час якого учні ознайомилися з історичною довідкою про  трагічне минуле нашого народу.
З метою поглиблення знань учнів про роки Голодомору в Україні та його наслідки для народу, їм було запропоновано переглянути відеосюжет „Голодомор 32-33 років в Україні”.
На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору всі присутні вийшли на вулицю, щоб долучитися до Всеукраїнської акції „Засвіти свічку!”.
Спочатку бібліотечні працівники розповіли про традицію українців запалювати свічки, коли людина помирає, щоб душа летіла при світлі і знайшла свій прихисток у потойбіччі. Учні ж читали вірш „Свічка пам'яті” та одночасно клали свою запалену свічу в імітовану хлібину, всередині якої виклали по контуру Україну.
Рівно о 16 годині учасники акції вшанували світлу память жертв голодомору хвилиною мовчання.

По завершенні заходу учні мали можливість ознайомитися з виставкою-подією „Це моторошне слово – Голод”.   
Працівник Інтернет-центру Юлія Товтин роздала флаєри "Пам'ятаймо, щоб не повторити...".


понеділок, 21 листопада 2016 р.

Свято Гідності та Свободи

    Сьогодні, 21 листопада, українське суспільство відзначає подвійне свято – День Гідності та Свободи. Розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави мали змогу читачі міської бібліотеки для дітей, завітавши на бесіду-хронограф „Від революції гідності до країни гідності”. 
   Бібліотечні працівники нагадали учням основні події двох революцій – Майдану 2004 року, який був Святом Свободи, і Революції 2013 року, Революції Гідності.
    Майбутнє покоління переглянули презентацію «Революція Гідності». Після презентації школярі активно долучилися до обговорення подій тих часів.
На завершення, учні перевірили свої знання з новітньої  історії України тестом «Що ви знаєте про День Свободи та Гідності?».

     Присутні із захопленням переглядали виставку-подію «Революція гідності: як це було…».

понеділок, 7 листопада 2016 р.

Поліглотам на замітку...

Знання однієї мови
дозволяє увійти в коридор життя,
знання двох мов
відкриває вам усі двері у цьому коридорі

Франк Сміт

         Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами набуває все більшого значення.       
         Однією із важливих умов вивчення іноземної мови є читання книг мовою оригіналу. Це не лише збільшує словниковий запас, а й покращує граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок.
         Тому для тих, хто може самоорганізуватись і має непохитний намір вивчати англійську мову пропонуємо  підбірку із 19 нових книг серії „Читаю англійською”.
         Книги містять адаптований текст (рівні: Starter, Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced).
         Текст у книгах супроводжується системою вправ, метою яких є перевірити розуміння тексту, відпрацювати та закріпити лексику і граматичні конструкції, сприяти розвитку мовленнєвих навичок і творчих здібностей у дітей. Вправи розроблено з урахуванням сучасних вимог методики викладання іноземних мов.
         До  всіх книг додається англо-український словник.
         Якщо Вам цікаво, якщо ви хочете розумно і корисно провести час – обов’язково завітайте до нас на презентацію англомовних книг.
Презентація відбудеться в грудні місяці поточного року. 
Слідкуйте за анонсами!!!