Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 25 липня 2023 р.

Пізнаємо світ підводний...

Цей світ має багато секретів, про які хочеться розповідати нашим читачам. Ніколи не пізно дізнатися більше про глибокий і таємничий океан. Поринути разом з книгами у підводний світ і познайомитися з океанськими істотами, неймовірними жителями блакитної планети.

23 липня у всьому світі відначається Міжнародний день китів та дельфінів.

До нас завітали вихованці приватного дитячого садочку "Kids school" (вихователь Марія Лазар), яким бібліотекар Алла Товтин розказала історію свята, цікаві факти про китів та дельфінів, зробила перегляд книг з книжкової виставки "Морські велетні", провела екскурсію книжковим містом, нагадала правила поводження з книгою і навчила, як бути сумлінним читачем.

Від перегляду презентації "А чи знаєш ти? Про китів, дельфінів." маленькі чомучки отримали позитивні емоції та незабутні враження, про що свідчили радість в очах і щирі дитячі усмішки. Сюрпризом були закладинки-розмальовки з океанськими істотами.









понеділок, 24 липня 2023 р.

Шахи - гра королів

Сьогодні, у нашій бібліотеці Ніколетта Роман - керівник гуртка «Шахи» провела цікавий шахматний майстер клас. Учням 1-3 класів приватної гімназії "Індиго" розповіла про усі тонкощі гри, ходи, назви фігур та чим корисний вид спорту - шахи.

У шахи грають  усьому світі, й мільйони людей з цікавістю стежать за міжнародними турнірами. Проводяться регулярно шахові турніри і у нашому місті.

Також діти познайомилися з маленькою мукачівкою Гачкайло Домінікою, яка на шаховому чемпіонаті Європи (бліц) здобула "срібло" 23.07. 2022 (тренер Федів О.Є.)

Понад 2000 років інтелектуальна гра в шахи залишається однією з найпопулярніших. І якщо ви досі думаєте, що шахи це нудно, монотонно і зовсім не цікаво, то сильно помиляєтеся. Що таке шахи процитуємо слова нашої маленької шахової чемпіонки: "Шахи не просто в моємо серці, ШАХИ і є моє серце".

Більше цікавого, пізнавального ви можете дізнатися з книжової виставки "Ця древня, але вічно юна гра".









вівторок, 18 липня 2023 р.

Подорож у книжкове царство

Сьогодні, малята-дошкільнята з Мукачівського закладу дошкільної освіти №10 (вихователі - Тетяна Дудаш та Наталія Марущак) здійснили свою першу подорож у чарівний світ книги.

Перше знайомство з будинком, де живуть книги - БІБЛІОТЕКОЮ, для дітей провела бібліотекар читальної зали Ганна Дорош.

Малята познайомилися з відділами бібліотеки, зацікавлення викликали найбільша та найменша книжки, дізналися правила поводження з книгою та правила користування бібліотекою, фотографувалися біля популярної полички "Читай".

Пішли наші маленькі гості з гарним настроєм та обіцянками обов’язково повернутися і бути хорошими читачами.










середу, 12 липня 2023 р.

Посміхніться! Вас фотографують!

12 липня відзначається професійне свято - Міжнародний день фотографа, встановлене на честь святої Вероніки, яка є покровителькою фотографії.

Разом з мукачівською фотографкою Ніколь Качур учні 1-3 класів Приватна гімназія "Індиго" долучилися до заворожуючого світу фотографії.

Фотографка розповіла принцип роботи фотоапарата з чого він складається і як користуватися ним.

Навчила дітей знаходити композицію, як стежити за освітленням і при якому освітленні краще фотографувати. Розповіла, як спробувати фотографувати пейзажі та як правильно фотографуватися разом з сім'єю та друзями.

Поділилася своїм особистим рейтингом «ТОП-5 локацій у Мукачеві для фотосесій»

Про історію свята та винекнення фотографії, про видатних українських фотографів розповіла дітям бібліотекарка.

Кожний з юних читачів спробував себе у ролі фотографа та моделі.

Фінішуючи, фотографиня робила світлини дітей з книгами та відповідала на їхні запитання.

Завітайте і ви до нашої книгозбірні. Зробіть фото з книгою та надішліть у коментарях.

А можливо у вас вже є таке фото?!








 


понеділок, 10 липня 2023 р.

Бджілка-трудівниця

Сьогодні хочемо вам розповісти про таке незвичайне свято як День «Не наступайте на бджіл». Адже, саме 10 липня відзначається цей день. А головною метою його проведення є бажання привернути увагу суспільства до проблеми зникнення цих комах на всій Землі. І, що важливо, кожен з нас може вкласти свою частку в заходи щодо збереження бджіл.

Про те наскільки бджоли потрібні природі ми говорили з нашими постійними відвідувачами - вихованцями 1-3 класів Приватна гімназія "Індиго" (вчитель Ірина Миронюк). Зокрема, бібліотекар Алла Товтин розповіла дітям, що з усіх комах, які живуть на планеті, бджола – одна з найбільш корисних для людини. Адже, бджола-трудівниця не тільки дарує цілющі й унікальні за своїм складом продукти, але й запилює рослини, сприяючи продовженню життя на Землі.

А ще присутні переглянули мультфільм про бджілок і довідались, що за останні 100 років зникло більше половини видів бджіл. І це дуже погано, бо вчені підрахували, що через 4 роки після повного зникнення цієї корисної комахи з лиця планети, людство загине від голоду та нестачі кисню.

Щоб цей день залишився в пам'яті хлопців та дівчат надовго, ми запропонували їм зробити книжкові закладки і прикрасити їх маленькими, гарненькими, власноруч розмальованими бджілками.

А на завершення, ще й скуштували смачний мед.