Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 27 лютого 2020 р.

Масляну гуляємо, Весну зустрічаємо…


Останній тиждень перед Великоднім постом в Україні називають Масляною.  Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. У 2020 році свято Масляної випало саме на цей тиждень, тобто з понеділка 24 лютого і до 1 березня.
Що це за свято, коли воно виникло, про історію та традиції його святкування і ще  багато іншого знають тепер й маленькі відвідувачі бібліотеки – учні 2-А класу СШ №16 (вч. Світлана Бубряк, вих. ГПД Яна Тягур), які завітали до нас на етно-цікавинки «Масляна – тиждень радощів і веселощів». А щоб діти краще запам’ятали все, що довідались цього дня, бібліотекар Наталія Кушнір запропонувала їм послухати цікаву «Казку про Масляну» та переглянути мультфільм «Масляна». Із задоволенням хлопці та дівчата створювали один із символів Масляної – сонечко, що несе нам тепло і пробуджує природу. На завершення – спільне фото та перегляд книжково-ілюстративної виставки «Масляна – тиждень радощів і веселощів».
А ще, для тих хто приходить до нас вперше, бібліотечні працівники проводять екскурсію оновленими залами бібліотеки. Не стала винятком і ця зустріч дітей з бібліотекою. Вони довідались не тільки про правила користування бібліотекою, але й, сподіваємось, відкрили для себе цілий світ захоплюючих книг, веселих мультфільмів та  цікавих зустрічей з друзями.


пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Слово рідне, мово рідна


Всі ми добре знаємо, що 21 лютого відзначається  міжнародний День рідної мови. А ще в цей день у багатьох містах світу відзначають Всесвітній день екскурсовода. І так співпало, що саме сьогодні бібліотечним працівникам вкотре вже довелося стати екскурсоводами книжковим містом для юних відвідувачів бібліотеки – учнів 6 класу Мукачівської гімназії (кл. кер. Мирослава Лешко).
Бібліотекар Алла Товтин провела школярів всіма структурними підрозділами дитячої бібліотеки, розповіла про правила запису та користування  книгами, а також ознайомила з художньою й довідковою літературою та періодичними виданнями, наявними у наших фондах.
Звичайно, ми не могли в цей день не згадати про нашу рідну українську мову й провели з дітьми мовний діалог «Єднає рідна мова». Спочатку учням було запропоновано переглянути презентацію «Цікаві факти про українську мову», а потім вони мали змогу перевірити свої знання української мови у вікторині «Лінгвістична перерва». Користуючись довідниками та словниками, представленими на виставці-перегляді «Слово до слова – зложиться мова» діти відгадували загадки про розділові знаки, підбирали антоніми, зясовували значення запропонованих їм слів та ін.
А наскільки добре знаєте ви українську мову? Зясувати це вам допоможе наша виставка-вітрина «Перевір свої знання». Бажаємо успіхів.


Малюнок для Дарусика


Сьогодні, в читальній залі  нашої бібліотеки зібралася чимала кількість дітей, всі вони завітали на зустріч з дитячою письменницею Жанною Хомою, авторкою збірки казок "Маленькі історії Дарчика та Міккі". Метою даної зустрічі була організація виставки дитячих малюнків та нагородження переможців конкурсу «Малюнок для Дарусика».
Найкращі дитячі роботи були представлені власне на виставці «Малюнок для Дарусика», та ще більше малюнків присутні могли побачити на презентації, яку підготувала письменниця.
Переможці конкурсу отримали свої заслужені нагороди – Дипломи та книжечки від авторки, з чим ми їх і вітаємо. До нових зустрічей в бібліотеці.





Дорослий друг дитячої фантазії


2020 рік виявився багатим на ювілейні дати пов’язані з іменем улюбленого дитячого письменника Всеволода Зіновійовича Нестайка. Так, на початку року, а саме, 30 січня, ми разом зі своїми користувачами – учнями 3-Б класу ЗОШ №1 ім. О.С. Пушкіна (кл. кер. Лілія Опришко) знайомилися з творчістю автора, з нагоди 90-ї річниці від дня його народження. А вже цього тижня ми знов зустрілися, щоб обговорити прочитані дітьми (під час шкільних канікул) книги Всеволода Нестайка, які до того ж є книгами-ювілярами року.
Під час літературного знайомства "Сонячний класик" бібліотекар Алла Товтин розповіла дітям багато цікавих фактів з життя і творчості Всеволода Нестайка, наголосивши на книгах, які «святкують» свої ювілейні дати в поточному році. А тоді, запропонувала хлопцям та дівчатам поділитися враженнями від прочитаних книг цього автора. Яскравим доповненням до розповідей учнів стали їхні власні малюнки-ілюстрації до творів.
На завершення, ми запропонували дітям пограти у вікторину «Знавці книг Нестайка», під час якої вони із задоволенням, а головне вірно відповідали на запитання по творах Нестайка і складали пазли з ілюстрацій до його книг.
Як завжди, бібліотечні працівники підготували і наочний матеріал, для кращого сприйняття дітьми інформації. А це книжково-ілюстративні виставки «І книги теж справляють іменини» та «Сонячний класик Всеволод Нестайко». Художні роботи наших читачів також були представлені на виставці-малюнку «Ми читаємо і малюємо».