Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 25 серпня 2017 р.

Незалежність - наше свято

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України та День Прапора, які відзначаються щорічно відповідно 24 та 23 серпня. Напередодні цих подій, в стінах нашої бібліотеки, зібралися вихованці креатив-студії «Азбука» на урок громадянства „Україна – це ми….”. Бібліотекар Наталія Кушнір спільно з представниками Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мирославою Пилипчинець та Оксаною Задною знайомили присутніх з найважливішими датами та подіями часів незалежності нашої держави. Та не лише повчальним, але і цікавим намагалися ми зробити урок для маленьких гостей і підготували перегляд презентації «День незалежності» (привітання маленьких громадян України з різних куточків України), з подальшим обговоренням побаченого та почутого; запропонували пограти у вікторину «Україна понад усе!», гру-квітку "Як добре ви знаєте Україну?" та розгадати кросворд «Україна».

Приємним сюрпризом для дітей були подарунки – пазли від гостей нашого заходу, представників Закарпатської обласної організації «Жасмин» Івана Цибара та Світлани Гриценко. І, звичайно, загальне фото на пам'ять біля книжкової викладки «Незалежність – наше свято».



пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

Рекомендаційний список книг про Україну

Любіть Україну, як сонце, любіть, 
Як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радостімить,
Любіть у годину негоди.
В. Сосюра
Любий наш читачу! Ти гордий тим, що живеш саме в Україні? Ти вже багато знаєш про рідну країну, а хочеш знати ще більше? Тоді в цьому, тобі  допоможуть книги, які є у нашій бібліотеці. Ці надзвичайно красиві книжки розкажуть не лише про Україну в цілому, а й про кожну її частину окремо.
 Книги містять багато яскравих ілюстрацій, зокрема фотографій, гравюр, плакатів, фотопортретів, репродукції картин відомих художників. Автори книг дають відповіді на маловідомі питання з історії, звичаїв, традицій та обрядовості, релігійних вірувань народів України.
Книги рекомендовано  усім тим, хто не байдужий до своєї країни, її історії.
         Гарного вам читання!

Гуркіна, Г. О.
Традиції та звичаї українців [Текст] / Г. О. Гуркіна, О. В. Сердюк. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 95 с.: іл. - (Моя Україна). - с. 94.
         Книжка розповідає про стародавні й сучасні звичаї та традиції українців, про їхні віруванні та світогляд, знання та народну мудрість. Зі сторінок цього видання ви дізнаєтеся про найважливіші свята українців, а також - чим відрізнялося життя українців, які мешкали у різних районах.






Сердюк, О. В.
Найцікавіші місця України [Текст] / О. В. Сердюк. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 95 c.: іл. - (Серія "Моя Україна"). - Бібліогр.: с. 94. -
         Ця книга розповість про найбільш цікаві куточки нашої країни. Гортаючи сторінки видання, ви здійсните захоплюючу подорож відомими і незнайомими місцями України.
         Ви побуваете у середньовічних  замках  Західної України, помандруєте степами Донбасу, відвідаєте славетний острів Хортиця на Дніпрі. Ви познайомитесь з величними давньогрецькими містами, місцями козацької слави та славетних подій, які творили долю нашої країни.

Гусак, С. В.
Легендарні постаті України [Текст] / С. В. Гусак. - Х. : Торсінг плюс, 2009. - 95 с.: іл. - (Серія "Моя Україна"). - Бібліогр.: с. 94
         У багатоілюстрованому виданні йдеться про особистості, чиї імена золотими літерами вписані у нескінченну книгу світової й вітчизняної історії. Цих видатних людей ми згадуємо з пошаною і вдячністю, бо то були великі борці й подвижники, що прагнули покращити долю свого народу. Такі особистості зробили за життя крок уперед до кращого майбутнього та вплинули на свідомість сучасників. Різними були напрямки їхньої діяльності: медицина і політика, освіта і військова справа, технічний прогрес і філософія, культура і меценатство. Життя і діяльність цих людей заслуговують на увагу. Книга буде корисною для читачів, які цікавляться історією України. 

Гуркіна, Г. О.
Замки та фортеці України [Текст] / Г. О. Гуркіна, О. В. Сердюк. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 95 c.: іл. - (Серія "Моя Україна").
         Гортаючи сторінки цієї книжки, ви дізнаєтеся про славетних королів, могутніх лицарів, сміливих вояків; про те, як вони воювали та захищали свої землі. Ви дізнаєтеся про те, де в Україні будували дерев'яні фортеці, а де зводили величезні муровані замки; як взагалі розвивалася фортефікаційна архітектура.




Потоцький В. П.
500 найцікавіших питань та відповідей про найвидатніших людей України [Текст] / В. П. Потоцький - Х. : Школа, 2009. - 112 с.
Історія нашої країни багата на яскравих особистостей — тих, хто широко відомий в Україні й має навіть світову славу.
Розповіді про цікаві зустрічі, небезпечні пригоди, кумедні й
романтичні випадки з життя наших видатних співвітчизників, а також фотопортрети, репродукції кар­тин, скульптурних зображень дають змогу як оцінити значущість тієї чи іншої історичної постаті, так і відчути атмосферу часу, у якому жили герої книги.

500  найцікавіших  питань  та  відповідей  щодо  народів  України[Текст]  / уклад. Р. В. Шарібжанов. - Х. : Школа, 2010. - 112 с.
         Скільки народів сьогодні населяє Україну? Скільки їх було у стародавні часи? Які традиції зберігають представники широко відомих, але нечисленних в Україні націй? Який світогляд, які релігійні вірування характерні для окремих народів?
         На ці та багато інших питань відповідає ця книга, багато ілюст­рована цікавими репродукціями, фотографіями, малюнками.




Потоцький В. П. 500  найцікавіших  питань  та  відповідей  про  Україну [Текст] / В. П. Потоцький. - Х. : Школа, 2008. - 112 с.
         500 найцікавіших питань та відповідей з історії, географії та етнографії (народознавства) України не можуть залишити байдужими всіх, хто прагне дізнатися більше про свою Батьківщину. Популярний, живий стиль викладення поєднується з високим науковим рівнем. Інформаційні статті вдало доповнено чудовими яскравими ілюстраціями.

Історія України в казках та легендах. [Текст]. - Л. : Аверс, 2004. - 287 с.: іл.
         Казки та легенди про періоди та етапи творення нашої держави: від появи перших племен на території Руських земель до ХХ ст. Книга розкриває аспекти боротьби наших предків, називає імена найвідважніших борців за свободу.








Брати Капранови.
Мальована історія незалежності України. [Текст].  – К.: Зелений пес, 2013. – 80с.
         Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.



Іваницька, Дарія. Дітям про Україну/ Д. Іваницька. – Львів: Апріорі, 2007. – 48 с.

         Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію ма.ть її міста і села. Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення.

пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

Для Вас, поліглоти!

Однією із важливих умов вивчення іноземної мови є читання книг. Це не лише збільшує словниковий запас, а й покращує граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок. Окрім того, читання книг мовою оригіналу дає можливість максимально зануритися у твір та зрозуміти його.
Отож, якщо Ви маєте непохитний намір вивчати англійську або угорську мови,  чи просте бажання насолодитися читанням цікавих книг мовою оригіналу – завітайте до дитячої бібліотеки. Ми маємо, що Вам запропонувати:
1.  підбірку книг  із  серії „Читаю англійською” з адаптованим текстом (рівні: Starter, Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced).
2.    Книги угорською мовою для дітей різних вікових категорій.

 В тому, що всі книги сучасні, цікаві та яскраві вже мали можливість переконатися учні навчального центру «Поліглот» (групи англійської та угорської мови – викладач Андрея Ленд’єл) під час експрес-інформини «Для Вас, поліглоти». А завітали ми до даного центру, щоб познайомити дітей з новими книгами та запросити до читання в бібліотеці. Запрошуємо і Вас. 
Приходьте, читайте та насолоджуйтесь!


четвер, 3 серпня 2017 р.

Вас запрошує Бібліоняня

Шановні матусі та татусі, бабусі й дідусі!
Пропонуємо Вам скористатися послугами Бібліоняні, яка діє вже не один рік в нашій бібліотеці.
Це можливість привести в центральну дитячу бібліотеку дитину віком від 3 до 6 років і залишити її під наглядом дитячого бібліотекаря на період до 40 хвилин.
В цей час працівник бібліотеки буде гратися з вашою дитиною, займатися малюванням, ліпкою, читати вголос, знайомити з книгою.
Бібліоняня працює
з понеділка по суботу
з 10.00 до 17.00 год.