Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 7 листопада 2020 р.

Видатні особистості

 Друзі, маємо для вас чудову новину! Дитяча бібліотека поповнилася книжковими новинками і ми запускаємо цикл виставок "Будь у тренді, читай новинки!".

Різноманіття жанрового змісту книжок настільки багате, що з впевненістю можемо сказати, кожен хто завітає до бібліотеки знайде для себе саме ту, яку так довго шукав.

Сьогодні пропонуємо вашій увазі дві серії книг: "Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей" та «Маленькі історії Великих Людей».

Серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей»

– це розповіді про дитинство та доросле життя відомих та успішних людей. Біографії винахідників, науковців, підприємців, акторів – людей, які вплинули на цей світ та змінили його на краще. Книги даної серії написані цікаво та просто, в них безліч фактів та корисних питань.

Вздульська, В. Вільям Шекспір [Текст] / В. Вздульська. – К. : Агенція “ІРІО”, 2018. – 144 с. : іл. – (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).

Про кого із своєї сім'ї Вільям Шекспір написав трагедію «Гамлет»? Чому людей непокоять таємниці життя Шекспіра? Скільки років було Вільяму, коли він одружився? Що саме письменник змінив назавжди в драматургії?

Відповіді на ці та інші питання стосовно життя найвеличнішого англомовного письменника – Вільяма Шекспіра – ви знайде в нашій книжці.


Панасов, І. Леонід Каденюк [Текст] / І. Панасов. – К. : Агенція “ІРІО”, 2018. – 128 с. : іл. – (Видатні українці).

Леонід Каденюк – звичайний хлопчик з буковинського села, який завдяки наполегливості та сміливості виріс в першого космонавта в історії України. Йому довелось пройти довгий шлях в 45 років, щоб втілити свою мрію про політ на орбіту Землі. Дитячі враження, навчання у літньому училищі, робота випробувачем, підготовка до космічних пере загрузок – все це стало прологом до головної події його життя.

Серія «Маленькі історії Великих Людей» –  мінібіографії авторства Ізабель Томас. Легко і доступно британська письменниця розповідає про незвичайних особистостей, їхні захоплення, негаразди, жагу до науки, мистецтва і життя.


Томас, І. Марі Кюрі [Текст]  / І. Томас. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 63 с. : іл. – (Маленькі історії Великих Людей).

Чому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки?

Вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію, відкрила два нові радіоактивні елементи: полоній та радій, і це дозволило боротися з такою недугою, як рак. А ще винайшла термін «радіоактивність». Але відданість фізиці далася науковиці великою ціною…

Познайомтеся з Марі, яка досі надихає цілий світ, у веселому і барвистому путівнику про її дивовижне життя.


Томас, І. Леонардо да Вінчі [Текст]  / І. Томас. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 63 с. : іл. – (Маленькі історії Великих Людей).

Що зробило генієм Леонардо да Вінчі?

Він був художником, винахідником, архітектором, інженером, математиком, скульптором та вченим. Намалював найвідоміші у світі твори мистецтва та здійснив креслення 400 машин, які можна конструювати і сьогодні. А ще винайшов справжній літальний апарат! Його ідеї випереджали світ на сотні років.


Томас, І. Фріда Кало [Текст]  / І. Томас. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 63 с. : іл. – (Маленькі історії Великих Людей).

Чому Фріду Кало вважають іконою стилю?

Після нещасного випадку Фріда багато років була прикутою до ліжка, постійно хворіла та відчувала страшенний біль. Але вона занадто любила життя, щоб зневіритися чи здатися. Фріда Кало дивувала своєю яскравою зовнішністю, сміливими поглядами, вирізнялася стилем, захоплювалася фотографією та малювала дивовижні картини. «Щаслива, бо жива і можу малювати», раз за разом повторювала талановита і свободолюбива мексиканська художниця Фріда Кало, яку люблять і наслідують у цілому світі до нині.

Якщо вам цікаво, приходьте до бібліотеки та знайомтеся  й з іншими мотивуючими біографіями найуспішніших людей світу. Більше інформації про них ви знайдете на нашому блозі за посиланням http://muk-cdb.blogspot.com/2018/04/blog-post_18.html?m=0


Немає коментарів:

Дописати коментар