Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 13 липня 2022 р.

В гості до творчої родини... Зустріч шоста

Багато цікавих місць ми вже відвідали з командою проекту «МРІЯ Мукачево.Розповідь.ІсторіЯ». А минулого тижня, нам пощастило потрапити в гості до самого Пітера Матла – мукачівця, скульптора-монументаліста угорського походження, автора низки скульптур, фонтанів, вівтарів для сакральних споруд, виготовлених з дерева, каменю та бронзи. Його твори відомі далеко за межами нашого міста та й, взагалі, країни.

До речі, проживає Пітер Матл, зі всією своєю творчою родиною, у центральній частині міста, в будівлі, де колись мешкав та створив перший приватний музей історик та етнограф Тіводар Легоцький.

Наша команда потрапила в маленький творчий рай – тут ми бачили і справжні артефакти, і залишки колись грандіозних творів з інших міст, і роботи з різних сучасних пленерів. Кожна скульптура – окрема історія, наповнена символізмом та життям.

Після дуже емоційної та творчої зустрічі ми вирушили в маленьку прогулянку через історичний центр міста – двір римо-католицького собору, де також мали можливість познайомитись  з роботами Пітера Матла.

Наступною локацією був Білий палац, або Палац Ракоці, або Художня школа ім. М. Мункачі. Тут діти ознайомились з історією будівлі та творчими роботами учнів цієї школи.










Немає коментарів:

Дописати коментар