Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 21 липня 2022 р.

Торт- це справжня насолода

20 липня весь світ відзначає найсолодше свято – Міжнародний день торта.

Мета цього свята полягає в поширенні по всій Землі, через культуру, ідей миру і дружби між людьми, народами і цілими країнами.

Вперше на міжнародному рівні День торта був проведений у 2011 році. Ініціатором цього солодкого і демократичного свята став “Міланський Клуб” Королівства Любові – міжнародне некомерційне співтовариство музикантів, кулінарів та інших захоплених творчих людей.

Міжнародний день торта – свято молоде, але вже досить популярне. Щорічно зростає кількість країн, які беруть участь у цій солодкій традиції.

Воно й не дивно, адже складно знайти людину від малого до великого, яка б не любила торт. Всі урочистості, дні народження, ювілеї, весілля та інші свята просто немислимі без нарядних, смачних, багатоярусних, листкових, кремових, бісквітних, величезних та солодких тортів.

Серед найцікавіших заходів свята – виставки незвичайних і дивних тортів на задану тематику, а також ярмарки, аукціони, змагання кондитерів, музично-кондитерські виступи, паради Тортів, флешмоби та майстер-класи з виготовлення та прикрашання тортів, корпоративи і просто дружні чаювання.

Ось і ми вирішили відзначити цей день презентацією книги Ірини Губар "Дивовижні пригоди смаколиків". Пані Ірина розповіла про головного героя Пряника, який знайомиться з дівчикою Оленкою. Вона придбала особливий смаколик та потрапила у захоплюючу подорож. Тут гостинно її зустрінуть каравайлендці, морозяники вразять розумом та чудернацькими винаходами, допоможуть у біді бізешки, трішки розсердить і налякає злий Зефіріус із країни Маршмелоу. Після прочитання "смачненької" книги, читач, зможе пограти разом з друзями у настільну гру, яка є додатком до книги.

Звичайно, ми не могли в цей солодкий день без майстер-класа від Beata Stolyarenko. Завчасно випечені мафіни малеча прикрашала шоколадом та яскравими присипками.

На завершення, пані Ірина подарувала кожній присутній дитині свою книгу з автографом та зробила фото на згадку. А діти, в свою чергу, потішили письменницю своїми ілюстраціями на нещодавно презентовану її книгу "Це трапилося у Житомирі".

Також всі бажаючі можуть приєднатися до святкування цього дня, переглянувши книжкову виставку "Солодка насолода", яка розміщена у вітрині нашої бібліотеки. Ми пропонуємо вам кілька простих, але неймовірно смачних рецептів тортів, щоб ви змогли відзначити свято разом зі своїми рідними і близькими.







Немає коментарів:

Дописати коментар