Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 21 травня 2023 р.

НадзвиЧАЙНО: цікаво про чай

Вже не одне століття чайний напій зігріває серця багатьох людей на планеті. Його багата історія корінням веде в сиву давнину, тому й не дивно, що у чаю є своє свято. І саме сьогодні, 21 травня, й відзначається Міжнародний день чаю.

Широким розмахом цей день відзначають в країнах, де чайна культура займає головні позиції в економіці і у повсякденному житті. Це, наприклад, Індія, Шрі-Ланка, Бангладеш, Непал, В'єтнам, Індонезія... В Україні поки особливих традицій чаювання ще немає, але ж ніхто не заважає їх започаткувати.

Про чайні традиції та церемонії ми вже неодноразово розповідали своїм відвідувачам. Цього ж разу, завдячуючи Beata Stolyarenko, у нас з'явилася чудова нагода відвідати чайну плантацію «Жорніна» під Мукачевом.

На дітей та дорослих чекав надзвичайно цікавий та пізнавальний активний одноденний радіальний туристичний похід, практичний майстер-клас та квест-тренінг від Василь Шкріба за маршрутом: Мукачево - гора Жорнина - Чайна плантація - Червона гора - Цілюще джерело з "живою" водицею - Мукачево. Дякуємо пану Василю ще й за проведені з дітьми практичні заняття з: топографічної підготовки, орієнтування за допомогою компаса та спортивного туризму, подолання крутого схилу за допомогою туристсько-спортивного спорядження, в'язання туристичних вузлів (удавка, прямий, контрольний, вісімка, провідник, схоплюючий).

Це все було вчора, напередодні Дня чаю. А сьогодні, друзі, час пити чай!




Немає коментарів:

Дописати коментар