Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 16 червня 2023 р.

Свято усіх татусів...

А чи пам’ятаєте ви, що вже цієї неділі, 18 червня, ми відзначатимемо свято татусів? Якщо часом ви забули про цей день і не знаєте, що подарувати своїм найріднішим, то ми пропонуємо вам просто зараз дізнатися більше про День батька і про те як вже підготувались вітати своїх татусів користувачі бібліотеки. Можливо й вам припадуть до душі цікаві ідеї листівок, які із таким задоволенням виготовляли учасники нашого святкового майстер-класу.

Тож, коротко з історії свята:

День батька святкують у 40 країнах світу. Започатковано його ще у 1909 році за ініціативою Сонори Додд із США. Вона згадала свого батька Вільяма під час святкування Дня матері. Її батько виховав самотужки шістьох дітей після смерті своєї дружини. Сонора завжди відчувала особливу шану і подяку до свого батька, тому звернулася з проханням до міської ради, щоб їй дозволили заснувати нове свято – День батька.

В Україні офіційно татів день з’явився значно пізніше у 2019 році. Щороку українці відзначають День батька в третю неділю червня.

Напередодні цього дня в нашій бібліотеці відбувся майстер-клас з виготовлення стильних «татових» листівок. Одразу декілька варіантів таких листівок запропонувала дітям бібліотекар Алла Товтин. Хлопці та дівчата обирали кожен на свій смак чи то листівки-сорочки, чи листівки-піджаки з сюрпризом, або веселі листівки з вусами. Та було у всіх роботах і щось спільне – тепло й любов, з якими їх робили діти.

Результат нашої спільної праці, пропонуємо вам подивитись на фото.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар