Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 10 липня 2023 р.

Бджілка-трудівниця

Сьогодні хочемо вам розповісти про таке незвичайне свято як День «Не наступайте на бджіл». Адже, саме 10 липня відзначається цей день. А головною метою його проведення є бажання привернути увагу суспільства до проблеми зникнення цих комах на всій Землі. І, що важливо, кожен з нас може вкласти свою частку в заходи щодо збереження бджіл.

Про те наскільки бджоли потрібні природі ми говорили з нашими постійними відвідувачами - вихованцями 1-3 класів Приватна гімназія "Індиго" (вчитель Ірина Миронюк). Зокрема, бібліотекар Алла Товтин розповіла дітям, що з усіх комах, які живуть на планеті, бджола – одна з найбільш корисних для людини. Адже, бджола-трудівниця не тільки дарує цілющі й унікальні за своїм складом продукти, але й запилює рослини, сприяючи продовженню життя на Землі.

А ще присутні переглянули мультфільм про бджілок і довідались, що за останні 100 років зникло більше половини видів бджіл. І це дуже погано, бо вчені підрахували, що через 4 роки після повного зникнення цієї корисної комахи з лиця планети, людство загине від голоду та нестачі кисню.

Щоб цей день залишився в пам'яті хлопців та дівчат надовго, ми запропонували їм зробити книжкові закладки і прикрасити їх маленькими, гарненькими, власноруч розмальованими бджілками.

А на завершення, ще й скуштували смачний мед.








Немає коментарів:

Дописати коментар