Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 5 грудня 2023 р.

Свято зустрічай - на порозі Миколай!

Цього року Україна вперше відзначала День святого Миколая 6 грудня разом із християнами західного обряду, за новоюліанським календарем. Святкували, звичайно, цей день і ми зі своїми маленькими друзями – учнями 2 класу (класний керівник Ірина Миронюк) приватної гімназії «Індиго» та користувачами бібліотеки. Адже, для дітей День Святого Миколая – це особливе свято, сповнене радістю та подарунками.

Спочатку бібліотекар Алла Товтин розповіла дітям про те, чому Миколая називають Святим, про легенди, пов’язані з ним та про те, які традиції святкування цього дня існують в Україні, а також інших країнах світу. Підготувались до свята і діти. Вони залюбки заспівали нам пісню про Миколая та розповідали вірші. Після чого на них чекав солодкий майстер-клас від Марини Росул. Разом з майстринею діти розписували традиційне медове печиво, яке печуть до Дня Святого Миколая - миколайчики. Яскраві зірочки, ялинки та чобітки - такі смаколики спекла для дітей Марина Росул, а ще поділилась з ними рецептом свого запашного печива.

Завершилась наша святкова забава чудовою виставою про святого Миколая, яку для всіх присутніх в залі дітей та дорослих виконали учні 10 класу ліцею № 10.

Дякуємо за смачний майстер-клас Марині Росул. І, звичайно, велика подяка юним виконавцям та їх керівникові Емілії Гелетей за святковий настрій.














Немає коментарів:

Дописати коментар