Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 11 червня 2024 р.

Лялька - символ чи забавка?

«Ви ще не чули про Всесвітній день ляльок?» – таким запитанням розпочинається лист, (написаний в 1986 році) американської бізнес-вумен, колекціонерки ляльок та авторки численних робіт на тему виготовлення та колекціонування ляльок, Мілдред Сілі – ініціаторки впровадження цього Дня.

І вже того ж 1986 року, в другу суботу червня, вперше був відзначений Всесвітній день ляльок, як заклик людям дарувати одне одному ляльки на знак турботи та любові.

Підтримали це свято і наші відвідувачі –учні 3-4 класів з оздоровчого табору «Країна пригод» СШ №16, долучившись до бібліотечної майстерні доброго настрою під назвою «Лялькова історія».

Ми знайомили дітей з історією та символікою свята, розповідали цікаві факти про ляльок, разом з’ясовували коли виникла перша лялька, які є види ляльок та які традиції пов’язані з ними. Особливу увагу дітей ми звернули на давню українську народну ляльку – мотанку.

Звичайно, ми запропонували хлопцям та дівчатам виготовити ляльки власноруч. Майстер-клас з виготовлення лялечок з дерев’яних ложок провела для присутніх майстриня Олена Стебльова разом зі своєю донечкою-помічницею Агатою.

Результатом такої спільної роботи залишились задоволені всі присутні. Адже, дівчата тепер мають нові ляльки принцеси, а хлопці створили цілу футбольну лялькову команду.












Немає коментарів:

Дописати коментар