Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 15 серпня 2023 р.

Знайомимось з місцевою архітектурою

Сьогодні, 15 серпня відзначається таке професійне свято як День археолога. В Україні цей день офіційно почали святкувати лише з 2008 року. А підтримується День археолога не лише самими археологами, але й музейними працівниками.

Долучилися до відзначення Дня археолога й ми, разом із Beata Stolyarenko та учасниками проекту МРІЯ Мукачево.Розповідь.ІсторіЯ, відвідавши сьогодні архітектурну пам’ятку – Замок Сент-Міклош (Чинадієвський замок).

Цікаву й трішки загадкову екскурсію кімнатами та таємними коридорами замку для нас провів сам господар – художник Йозеф Бартош.

Після екскурсії, подружжя закарпатських художників Тетяни та Йозефа Бартошів, приділили нам ще трохи свого часу, щоб познайомитись та поспілкуватись з однією із учасниць «Мрії», яка дуже хоче стати в майбутньому саме художницею. Як діти так і дорослі отримали справжнє задоволення, спілкуючись із подружжям.

Завершилась наша подорож невеликим майстер-класом з виготовлення пташечок своєї мрії.

Ось так сьогодні відкривали ми для себе повний різноманітності і яскравий світ наших далеких і близьких предків та знайомились зі справжніми цінностями нашої спільної історичної спадщини.















Немає коментарів:

Дописати коментар