Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 2 серпня 2023 р.

Кавун – це ягода, фрукт чи овоч?

Що може бути краще за холодний, соковитий кавун спекотного літнього дня?

Без сумніву цей плід подобався людині протягом тисячі років.

Кавун уперше з'явився в тропічній Африці й звідти поширився всюди, де ґрунт і клімат для нього підходили. У санскриті є слово для позначення кавуна, та є також стародавні єгипетські малюнки, що зображують кавуни. Безперечно, це свідчить про те, що кавун з'явився більш ніж 4000 років тому.

В Україні і Європі кавуни вперше з'явилися в 11-12 століттях. Херсонська область в Україні славиться своїми солодкими кавунами. Пам'ятник кавуну зустрічає гостей Херсонщини на трасі.

У чому ж Користь кавуна?

Він містить велику кількість вітамінів А, В6 і С, а також фітонутрієнтів, які сприяють збереженню здоров'я. Крім того, кавун є ефективним засобом підтримки гідратації організму в спеку, допомагаючи регулювати температуру тіла.

А ще, кавун містить антиоксидант, що розширює судини і підтримує їх тонус.

3 серпня в різних країнах відзначають смачне свято – День кавуна. Відзначили цей день і ми у бібліотеці разом з вихованцями середньої групи "Бджілка" ДНЗ №20 (вих. Аліна Шетела). У день кавуна бібліотекарка Алла Товтин розповіла цікавинки про кавун: які існують кавуни, як вибрати смачний кавун, які смаколики можна приготувати з кавуна та які існують традиції святкування дня кавуна.

Якщо ви теж любите цю ягоду, тоді відсвяткуйте День кавуна – з’їжте його з друзями на природі, влаштуйте конкурс на кращу страву з кавуна, приготуйте освіжаючий кавуновий лимонад або як наші маленькі користувачі зробіть аплікацію іграшка-кавунчик.

А головне, не забувайте про книги, що розкажуть вам більше про цей цікавий та корисний фрукт. Їх ви можете побачити цього тижня у вітрині бібліотеки на нашій виставці " Що ти знаєте про кавун?".











Немає коментарів:

Дописати коментар