Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

У небо - до зірок

12 квітня відзначають Всесвітній день авіації і космонавтики або Міжнародний день польоту людини в космос.

В Україні це День працівників ракетно-космічної галузі, започаткований 1997 року, коли перший український космонавт – Леонід Каденюк відправився у космос.

Метою відзначення цього дня є вдячність працівникам української космонавтики за старанну працю у створенні техніки, проведенні наукових досліджень тощо. Адже саме українцям належить ідея міжпланетних перельотів й розвинення ракетної теорії.

Більше дізнавалися про космічний простір, планети та зірки разом з бібліотекарем Аллою Товтин учні підготовчого, 1-го та 2-го класів гімназії «Еммануїл» , які завітали до бібліотеки напередодні.

Діти переглянули презентацію «Планети сонячної системи», здійснили зоряну подорож разом з героями мультфільму «Марійка та зоряна мишка. Планета земля», а також перевіряли свої знання про космос під час дидактичної гри «Що зайве?».

Ще більше цікавих фактів про космос бібліотекар запропонувала маленьким відвідувачам дізнаватись з книг, яких є чимало в нашій бібліотеці і які були представлені на виставці-інсталяції «У небо – до зірок».

А, оскільки, відповідальні читачі під час читання книг обовязково користуються закладинами, то і своїм відвідувачам ми запропонували зробити закладинки власними руками «Читання – космос».





Немає коментарів:

Дописати коментар