Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

Підсніжники - провісники весни

Сьогодні, 19 квітня у багатьох країнах світу відзначається гарне весняне свято – День проліска або День підсніжника. Свято це веде свою історію з Англії ще з 1984 року і присвячується початку весни та теплим сонячним дням.

Відсвяткували День проліска і ми зі своїми маленькими відвідувачами – вихованцями старшої (вихователь Оксана Меліка) та середньої (вихователь Евеліна Гегедош) груп ДНЗ №29.

Та перш за все, за нашою традицією, бібліотекар Алла Товтин провела для діток ознайомчу екскурсію бібліотекою. Хлопчики та дівчатка дізналися про те, які книги «живуть» в бібліотеці, як стати читачем бібліотеки; вивчили багато нових бібліотечних слів та поділилися своїми знаннями про те як потрібно поводитись з книгою.

Після екскурсії, вмостившись зручно у читальній залі, діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про перші квіти весни – підсніжники. Зокрема, про те як їх називають у різних країнах світу, скільки видів цих квітів нараховується у природі, чому їх занесено до Червоної Книги як зникаючий вид, а ще почули  цікаву легенду, пов’язану з цією ніжною квіткою.

Завершилась наша зустріч творчо – діти розмальовували підсніжники, які можуть використати також як закладинку для своєї улюбленої книги.






























Немає коментарів:

Дописати коментар